Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
Cauta produse naturiste:
Articole despre Biciclete, accesorii, noutati, concursuri

Ce trebuie să faci în cazul unui accident?Cuvinte cheie: Ce trebuie să faci în cazul unui accident?, Ce, trebuie, , faci, în, cazul, unui, accident?


Ce trebuie să faci în cazul unui accident

Este foarte important să ai nişte cunoştiinţe de bază asupra primului ajutor oriunde ai merge. Recomandabil ar fi să urmezi un curs despre acest lucru. Însă până atunci iată câteva noţiuni de bază :
Pentru a te afla în siguranţă trebuie să respecţi 3 reguli simple : spune întotdeauna cuiva unde mergi şi cât timp vei fi plecat, încearcă să mergi tot timpul cu cel puţin încă o persoană şi ia cu tine întotdeauna o trusă de prim ajutor şi un telefon mobil.
“Majoritatea accidentărilor în ciclism sunt fracturi de claviculă, leziuni superficiale şi ocazional fracturi ale braţului” spune Dave Craddock, paramedic din Marea Britanie. Ca un bun specialist în accidentele din mountain bike el recomandă să aveţi la voi următoarele lucruri :
- 2 x pansamente
- 2 x soluţie sterilă pentru curăţarea rănilor
- 1 x pătură pentru urgenţe din aluminiu
- 2 x bandaje triunghiulare
Dacă situaţia e gravă şi unul dintre prietenii tăi se accidentează pe traseu urmează următorii 6 paşi :

1. Rămâi calm : niciodată să nu te pui în pericol – dacă nu ştii ce să faci, sună la 112. Dacă îţi pierzi cumpătul nu îi vei fi de ajutor amicului tău.
2. Principalele semne : Verifică dacă persoana respectivă respiră, dacă e inconştientă, dacă se plânge de dureri în zona gâtului, spatelui, abdominală sau pelvină. În oricare din aceste cazuri treci direct la pasul 6.
3. Lasă-l să stea întins : rănile şi durerea pot accelera inima. Ajută-l să se întindă pe jos. Oprirea sângerării este o prioritate – dacă sângerează din zona braţului sau a piciorului trebuie să stea cu membrul respectiv ridicat în aer. În cazul unei sângerări abundente, ridică-i picioarele în aer pentru a trimite sângele înapoi către inimă.
4. Acoperă orice rană : „Să nu puneţi niciodată un pansament uscat pe o rană”, spune Craddock. Foloseşte o soluţie de clorură de sodiu pentru a umezi în interior pansamentul şi toarnă pe rană pentru a o curăţa. Pune apoi bandajul direct pe rană şi apasă-l bine. Dacă se aplică la nivelul membrelor, lasă degetele libere pentru a verifica circulaţia sângelui. Acest lucru se face prin apăsarea unghiilor pentru 5 secunde – dacă durează mai mult de 2 secunde până revine la culoarea roz, pansamentul e probabil prea strâns aşa că mai slăbeşte-l.
5. Nu îl lăsa să se mişte : rănile mai serioase decât zgârieturile minore au nevoie de imobilizare pentru a preveni alte complicaţii. Persoana respectivă va avea o reacţie instinctivă de a-şi proteja rana.
6. Sună la 112 : dacă e o accidentare serioasă, nu îl mişca decât în cazul în care e inconştient, caz în care trebuie să îl aşezi în poziţia de recuperare şi să verifici dacă respiră. „Pune pe cineva să îi ţină capul într-o poziţie neutră (poziţia naturală)” ne sfătuieşte Dave. Dacă e frig înveleşte-l cu pătura de urgenţă. Sună la 112 şi cere ajutor.
Cum să pui pe cineva în poziţia de recuperare
1. Îndreptaţi-i ambele picioare
2. Deschideţi căile respiratorii ridicând bărbia
3. Aşează braţul de lângă tine la 90 de grade faţă de corpul rănitului, cu cotul îndoit şi palma în sus
4. Adu celălalt braţ la piept, cu mâna pe obraz
5. Îndoaie piciorul de la genunchi păstrându-l la pământ
6. Asigură-te că mâna e în continuare pe obraz şi trage de picior spre tine
7. Cu mâna încă pe picior, ajustează-l puţin astfel încât genunchiul şi şoldul să fie în unghiuri drepte
8. Verifică respiraţia şi pulsul în mod regulat şi aşteaptă ajutor.

Tratamente naturiste
Aboneaza-te GRATUIT!
Vei primi primul ofertele noastre speciale!
Produse naturiste
Produse naturiste | Tratamente naturiste
Produsul lunii

Si tu poti beneficia de el!

Digestime 325Mg 20Cps Adams Vision - Produse naturiste


Top produse naturiste
Despre produse naturiste

Ce trebuie să faci în cazul unui accident?
Ce trebuie să faci în cazul unui accident? Este foarte important să ai nişte cunoştiinţe de bază asupra primului ajutor oriunde ai merge. [ mai mult ]

Toate articolele despre produse naturiste...